Тревожни данни е съобщил екип от учени, цитиран от Ройтерс. Мръсният

...
Тревожни данни е съобщил екип от учени, цитиран от Ройтерс. Мръсният
Коментари Харесай

Мръсният въздух убива около 9 милиона души годишно

Тревожни данни е съобщил екип от учени, представен от " Ройтерс ". Мръсният въздух убива към 9 милиона души годишно съвсем всяка година от 2015 година насам.

Замърсяването на въздуха поради индустрията и урбанизацията е довело до 7% нарастване на смъртните случаи, свързани със замърсяването, от 2015 до 2019 година, съгласно разбора на учените на данните за световната смъртност и равнищата на замърсяване от организацията Pure Earth.

Но за разлика от изменението на климата, маларията или ХИВ, не сме обърнали на замърсяването на околната среда доста внимание, съгласно тях.

Тези данни слагат замърсяването наедно с тютюнопушенето във връзка с световните смъртни случаи. За съпоставяне, COVID-19 е умъртвил към 6,7 милиона души в международен мащаб от началото на пандемията.

За най-новото си изследване, оповестено в онлайн списанието Lancet Planetary Health, създателите проучиха данните за 2019 година от Global Burden of Disease, настоящо изследване на Университета на Вашингтон, което прави оценка цялостната експозиция на замърсяване и пресмята риска от смъртност.

а по-конкретно аргументите за замърсяването - разделя обичайните замърсители като пушек или отпадни води от по-модерните замърсители, като промишлено замърсяване на въздуха и токсични химикали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР